Opštinsko takmičenje recitatora

JU Narodna biblioteka Budve organizujeopštinsko takmičenje recitatora u subotu, 18.maja sa početkom u 17h. U takmičarskom dijeluučestvovaće učenici tri osnovne škole napodručju opštine Budva: OŠ “Stefan MitrovLjubiša”, “Druga osnovna škola” i OŠ “MirkoSrzentić” iz Petrovca, kao i učenici JU SMŠ “Danilo Kiš”. Recitatori će se takmičiti u tri kategorije: od prvog do petog razreda osnovneškole takmiči se devet recitatora, zatim od šestog do devetog razreda takmiči se 10 recitatora i u srednjoškolskoj kategoriji šestrecitatora.


Prvonagrađeni recitatori stiču pravo za učešćena Državnoj smotri recitatora koja će bitiodržana 7. juna u Beranama.


Opštinsko takmičenje recitatora biće održano u amfiteatru Akademije znanja, a u muzičkomdijelu programa, dok žiri bude odlučivao o najboljima, nastupiće Marko Đurišić, mladi muzičar iz Tivta.


Pozivamo sve zainteresovane građane da prateOpštinsko takmičenje recitatora u subotu od 17 časova.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja