Protokol o bratimljenju vatrogasnih službi

Protokol o bratimljenju Službe zaštite i spašavanja Budve i Službe zaštite i spašavanja njemačkog grada Biberach-a potpisan je juče.

Tom prilikom je i predsjednik Opštine Budva gospodin Marko Carević potpisao ovaj dokument, koji je kruna saradnje započete prije četiri godine na inicijativu rođenog Budvanina Saše Kapisode koji već duži vremenski period živi i radi upravo u vatrogasnoj jedinici grada Biberach-a u Njemačkoj.

Prema riječima načelnika Službe zaštite i spašavanja Budve gospodina Dragana Božovića ovo je prvi ovakav vid saradnje na teritoriji Crne Gore od 2006. godine, a značajan je zato što će omogućiti obijema jedinicama dalji razvoj ličnih kontakata ali i razmjenu iskustava u oblasti tehnologije, taktike, organizacije vatrogasnih jedinica i nabavke materijala.

Komandir jedinice iz Biberach-a gospodin Vili Štedele kazao je da je više nego zadovoljan prijemom koji su imali u Budvi, ali i realizacijom dosadašnje saradnje.

On je saopštio da bi bilo lijepo da se kao sledeći korak Opština Budva i Opština Biberach pobratime, ali i da će to sigurno biti jedan od njihovih predloga ka gradskim vlastima ovog njemačkog grada.

Do sada je vatrogasna jedinica Biberah-a donirala kolegama iz Budve značajnu opremu, ali i omogućila prošle godine obuku za deset vatrogasaca.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja