Hakaton u Porto Montenegru

Softverska kompanija Logate i digitalna zajednica Crne Gore Digitalizuj.me organizuju sedmi po redu Hakaton, pod nazivom Hackathon in the Port 2019 od 22. do 24. maja u Zbirci pomorskog nasljeđa.

Događaj je regionalnog karaktera koji okuplja programere, projekt menadžere, UX/UI i grafičke dizajnere, kao i sve ostale ljubitelje tehnologije, razvoja tech rješenja i njihove primjene.

Ovogodišnji događaj je u duhu gejminga, pa je i tema Hakatona kreiranje kompjuterskih igara. Takmičari će se baviti jednom od najprofitabilnijih ali i najuzbudljivijih industrija današnjice, a prvog dana događaja, prije početka samog takmičenja, će imati priliku da slušaju stručna predavanja upravo iz ove oblasti, i na taj način se dodatno pripreme za izazov koji ih čeka.

Predavanja će biti održana u okviru cjelodnevne konferencije pod nazivom Interakt. Konferencija je novitet koji organizatori uvode od ove godine, a koja ima za cilj okupljanje, širenje znanja i umrežavanje između ljubitelja tehnologije. Predavači dolaze iz najvećih regionalnih kompanija za razvoj video igara, a koje okuplja NVO Serbian Games Association, čiji je cilj podrška razvoju video igara kako u Srbiji, tako i u cijelom regionu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti