Radna akcija čišćenja tvrđave Mogren

Na inicijativu predsjednika Opštine Budva Marka Carevića sjutra u 12 časova biće organizovana radna akcija čišćenja tvrđave Mogren.


Zahvaljujući Službi zaštite i spašavanja i Komunalnom preduzeću Budva biće obezbijeđeni svi potrebni alati i mehanizacija za što bolje sprovođenje ove akcije.

Tvrđava Mogren potiče iz austrougarskog vremena, sagrađena je još 1860. godine radi zaštite grada sa zapadne strane.
Još tada teško je oštećena i kao takva i danas stoji, iako se sa nje pruža jedan od najljepših pogleda na grad i ostrvo Sveti Nikola.

Predsjednik Opštine poziva sve zainteresovane građane da se pridruže ovoj akciji i pomognu u čišćenju ove tvrđave.

Ne dajmo tvrđavu rastinju i zaboravu, da tvrđava Mogren ne bude zaboravljeno fortifikaciono utvrđenje Budve već prepoznatljiv lokalitet njene materijalne kulturne baštine.

 

foto: Miloš Ćetković

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja