CTU: Nema uslova za izletničke programe

"Turistička sezona je uveliko krenula ali nažalost u opštini Kotor nisu stvoreni preduslovi da se izletnitki programi adekvatno realizuju"

To je saopštio predsjdnik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović.


"Ovih dana u Kotoru, lokalne vlasti su poželjele dobrodošlicu turistima tako što su i našim i inostranim prevoznicima koji dovode grupe na izlete u ovaj grad, naplaćivali kazne zbog zaustavljanja za ukrcaj i iskrceaj putnika.Bez prethodnog obavještenja turističkih agencija i autoprevoznika o zabrani zaustavljanja radi iskrcaja putnika na mjestu gdje se to radilo prethodnih 10 godina i bez ponuđenog alternativnog rješenja i novog režima za ukrcaj i iskrcaj putnika, izgleda da je najlakše bilo kazniti sve one koji godinama unazad rade u skladu sa pravilima koji su nadležni u ovoj opštini odavno donijeli", kazao je Radulović.


Prema njegovime riječima situacija na lokalnom nivou ne bi smjela da ima negativne posljedice na turiste.


"Apelujemo da se stvore uslovi za normalno i redovno funkcionisanje i realizaciju ugovorenih izleta i turističkih aranžmana. Jednostrana izmjena ustaljenog režima saobraćaja ne ostavlja utisak dobrodošlice niti profesionalizma, posebno imijaći u vidu činjenicu da naše komšije vrlo detaljno I po nekoliko mjeseci unaprijed zvanično obavijeste turistički privredu u Crnoj Gori o najsitnijim detaljima i promjenama koje mogu biti od značaja za turističke agencije I autoprevoznike. Mi njih, nažalost, dočekujemo kaznama, bez obavještenja I objašnjenja.Kako o ovome ne postoji zvanična odluka niti obavještenje, apelujemo da se sazove hitan sastanak sa predstavnicima turističkih agencija i autoprevoznika kako bi se, u zajedničkom razgovoru, utvrdio najbolji model saobraćaja i mjesto za ukrcaj i iskrcaj putnika koji posjećuju Kotor", zaključio je RaduloviĆ.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja