Redovnim investicijama u održivi turizam uspostavlja se održavanje stabilnih turističkih tokova

U okviru međunarodne konferencije „Investiranje u održivi turizam“, koja je održana u mjestu Sunčev Brijeg u Bugarskoj kao glavna tema prezentovani su najbolji načini investiranja u održivi turizam.

Ovaj događaj organizovan je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Bugarske, a za ključni cilj predstavljene su mogućnosti za međunarodnu saradnju u oblasti turizma, potencijali za direktne strane investicije, te otvorene diskusije sa kakvim se problemima region suočava kad je održivi turizam u pitanju.

 

Generalni direktor Direktorata za praćenje turističkih tokova i turističkog prometa Armend Mila, učestvovao je na panel diskusiji koja je posebno organizovana u sklopu ove konferencije te u svom izlaganju predstavio potencijale Crne Gore, stopu rasta u oblasti turizma ali takođe i probleme sa kojima se turizam kao grana privredne djelatnosti suočava.

Takođe, Mila je tom prilikom razgovarao sa predsjednikom Udruženja malih i srednjih preduzeća Kine gospodinom Markusom Lijem, te istakao činjenicu da je porast broja turista iz Kine znatan i da je Crna Gora kao turistička destinacija otvorena za tržišta Dalekog istoka.

S obzirom na to da je tokom panel diskusije stavljen akcenat na razvoj jedinstvenog turističkog proizvoda u cilju promocije na Dalekom i Bliskom istoku, sagovornici su se saglasili da je od velikog značaja definisanje modela upravljanja turističkim destinacijama u smislu održivog turizma.

Tokom susreta koji su upriličeni, Mila je održao sastanak i sa ministarkom turizma Bugarske Nikolinom Angelkovom, a sagovornici su konstatovali da je izazov postići produženje turističke sezone u svim destinacijama. Sagovornici su se takođe saglasili da je za produženje sezone neophodno ispitivanje mogućnosti optimizacije ulaznih stranih direktnih investicija, očuvanje i promocija kulturne baštine kao i diversifikacija i razvoj novih turističkih proizvoda.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja