Nagrađeni dobitnici Luče

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević primio je najbolje učenike osnovnih i srednje škole, nosioce diplome "Luča", i uručio im novčanu nagradu. Trideset osam učenika sa diplomom "Luča I" i 23 učenika nosilaca diplome "Luča II" nagrađeni su za svoj predani i vrijedni rad i odličan uspjeh tokom školovanja.

VD direktora srednje škole, Ivan Ivanović, istakao je da smo danas ovdje „da nagradimo i proslavimo još jedan uspijeh“ učenika koji su naporno radili da ostvare zacrtane ciljeve i stignu do ovog prestižnog priznanja. Zahvalio je predsjedniku Opštine na bezrezervnoj podršci školi na čijem je čelu, kao i za donaciju maturske večeri i rekvizita za ples maturanata.

„Nadam se da će naša uspješna saradnja sa Opštinom Budva i sa Vama, biti nastavljena i ubuduće, sve u cilju da mladima Budve obezbijedimo što bolje uslove za napredak i sticanje novih vještina kako kroz teoriju, tko i kroz praksu, u skladu sa napretkom novog vremena. Još jednom Vam se u ime kolektiva i svoje lično ime zahvaljujem, a maturantima želim svu sreću“ zaključio je Ivanović.

Direktorica Druge osnovne škole Zorica Stanković zahvalila se za upriličenu čast i istakla da je u trudu i radu mladih naraštajima Budve, baš kao i naših lučonoša, budućnost svega što je vezano za nauku, znanje i društvo.

Predsjednik Opštine Marko Carević istako je da je vrijeme u kojem živimo vrijeme informacija i znanja i poručio učenicima da će upravo oni sjutra praviti vezu između naše sredine i svijeta, između tradicije i budućnosti, između nauke i svakodnevnog života. „Luča koju nosite je svjetlo koje vas i društvo u kojem ćete nastaviti put nauke čuva od opasnog mraka neznanja i neizvjesnosti.“ dodao je predsjednik Carević.

Predsjednik Opštine poručio je učenicima da će Opština nastaviti da ih podržava na njihovom putu ličnog usavršavanja uvjeren da su oni garant razvoja grada. „Naša opština nastaviće da vas podržava kroz stipendije najboljim studentima, uvjerena da je investiranje u mlade i pametne ljude najbolja investicija jednog grada. Luča znanja koju nosite danas iz svojih škola i ona koju nosite u sebi siguran su znak da ovaj grad ima svijetlu budućnost.“

Dobitnici diplome Luče u OŠ „ Stefan Mitrov Ljubiša“ su Luka Kunjić, Pavle Marković, Lazar Perović, Andrej Radović, Aleksa Tršić, Maksim Vuksanović, Filip Ćulibrk, Vuk Radunović, Dimitrije Mitrović, Petar Korać, Magdalena Mijović, Milica Vulanović, Anastasija Kaluđerović , Marija Milošević i Anđela Belada.
Dobitnici Luče u Drugoj osnovnoj školi su Zorana Crvenica, Ana Nikiforova, Mija Radović, Ena Šajkić, Anja Đukanović, Anastasija Petrić, Stefan Nalčić, Nikolina Novaković, Filip Rajković, Renata Mijović, Anja Vukadin, Dženet Ašani i Teodora Maslak.
Dobiti Luče u petrovačkoj OŠ „Mirko Srzentić“ su Anđela Đurašić i Elena Medin.
Đak generacije srednje mješovite škole „ Danilo Kiš“ je Iva Velašević. Dobitnici Luče I u srednjoj školi su Jovana Jagetić, Mia Gardašević, Jelena Tomašević, Dunja Dragović, Milica Radoman, Teodora Adamović i Pavle Mihailović.


Dobitnici Luče II u ovoj srednjoj školi su Anastasija Majstorović, Iva Jovićević, Ivana Gvozdenović, Božica Kaljević, Ana Fatić,Milena Martinović, Anđela Brnović, Dejana Stanišić, Jelena Zec, Nina Marković, Božo Božović, Anastasija Knežević, Ana Rađenović, Nina Novićević, Boris Muratović, Sara Savić, Milica Šljivančanin, Dario Herić, marija Franeta, Stefan Medigović, Ena Stanišić, Ana Mikijelj i Zoran Stanić.
Od strane srednje škole pohvaljeni su učenici Jovana Jagetić, Tatijana Taran,Mia Gardašević i Stefan Medigović. Najbolji turistički tehničar je Nina Marković, najbolji ekonomski tehničar Sara Savić , najbolji tehničar kulinarstva je Anastasija Jović , najbolji tehničar usluživanja Nikola Konatar .
Pohvaljeni su učenici kulinarstva Radosav Bigović, Anka Tufegdžić i Dado Ćerlija, za promociju restoratersta pohvaljeni su učenici Milijana Joksimović i Božidar Janković.
Svi učenici su dobili od Opštine novčane nagrade i to u iznosima od po 200 eura za Luču I u srednjoj školi , 150 eura za Luču II u srednjoj školi, za Luču u osnovnoj školi nagrada je stotinu eura, dok su đaci generacije i najbolji učenici dobili nagrade od po 250 eura

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti