Print this page

Zapečatili 13 gradilišta, radili i pored zabrane

Komunalna inspekcija i policija stavila je pečat na 13 gradilišta u Budvi, jer su investitori i pored upozorenja nastavili sa gradnjom uprkos zabrani izvođenja građevinskih radova tokom sezone. To je saopštio načelnik Komunalne policije i inspekcije Aleksandar Mijatović.

Opštinskom odlukom o komunalnom redu zabrana radova u ekskluzivnoj i prvoj zoni, onoj uz samu obalu stupila je na snagu 15. maja, da bi za ostale zone drugu - 1. juna, a za treću i četvrtu, odnosno periferiju i zaleđe metropole turizma, građevinske mašine trebale da utihnu 15. juna. Gradjevinska “tišina” traje do 1.oktobra, do kada su zabranjeni svi radovi, zbog turističke sezone, pa i najmanje adaptacije unutar objekta. Nažalost, a tome su bili svjedoci građani Budve, gradjevinari nijesu poštovali opštinske odluke, pa se u maju i počtkom juna uveliko gradili, a gradskim ulicama “šetala” teška gradjevinska operativa, dok su grafilišta u samo srcu Budve, Bečića , Svetog Stefana i Petrovca bila aktivna. Bageri su i ove sezone dočekali turiste, a brojni gradjani uputili su primjedbe da se gradilo i ovoga vikenda na pojedinim lokacijama u Bečićima. 


Mijatović je kazao da su inspektori svakodnevno na terenu, te da su donijeli 13 rjesenja o pečaćenju gradilišta zbog kršenja opštinske odluke.


“Izrečeno je ukupno 32 kazne zbog izvodjenja radova u ukupnom iznosu 11.960 eura. Ostalo je da se izvrši konzervacija jos nekoliko gradilišta, što ce biti završeno u toku dana”, naveo je Mijatović.
Najavio je da će službenici Komunalne policije i inspekcije nastaviti tokom cijelog ljeta intezivne kontrole.

Čitaoci Primorskih novina dostavili su fotografije da se i dalje radi na pojedinim gradilištima u Bečićima, iako je u toku zabrana radova.

PODIJELI