Književna komuna u Petrovcu

U organizaciji JU Narodna biblioteka Budve, matičnog odjeljenja“S.M.Ljubiša“ koje je kao Narodna biblioteka i čitaonica osnovano još davne 1890 godine, u Petrovcu se tokom jula i avgusta 2019. realizuje književni program pod nazivom - KNJIŽEVNA KOMUNA.

Autor i urednik ovog programa je književnik Đorđe V. Gregović. Ovo je prvi samostalni i autorski književni program u Petrovcu. U ponedjeljak, 8.jula na programu Književne komune je Vanja Bulić iz Beograda a gost i moderator biće pisac Karlo Astrahan. Stefan Bošković iz Podgorice nastupiće 19.jula, a Igor Marojević iz Beograda 27.jula. Program Književne komune nastavlja 3. avgusta kada će se publici na platou ispred Crvene Komune predstaviti Muharem Bazdulj (Beograd), potom 14.avgusta Lana Bastašić (Banjaluka, Barselona) i na kraju, 21.avgusta Renato Baretić iz Splita.

Programi se organizuju na otvorenom, na platou ispred ulaza u Veliku salu SD Crvena Komuna, i svi počinju od 21 sat.
Ovaj program pripremljen je i realizovaće se u saradnji sa JU Muzeji i galerije Budve, i uz značajnu podršku HG Budvanska rivijera i Turističke organizacije Budve.
Narodna biblioteka Budve će snimljene večeri sa autorima učiniti javnim na svom You tube kanalu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja