Print this page

Za nastavak realizacije projekta 112.000 eura

Ministarstvo ekonomije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) nastavljaju saradnju u realizaciji projekta Unapređenje konkurentnosti privrede u Crnoj Gori, koji se kontinuirano sprovodi od 2014. godine. Podrška razvoju sektora privrede, procesa strateškog planiranja razvoja jedinica lokalne samouprave, kao i razvoja nacionalnog brenda, biće i ove godine u fokusu zajedničkog projekta Ministarstva ekonomije i UNDP, za koji je opredijeljeno 112.000 eura.

Tri direktorata u Ministarstvu ekonomije, i to Direktorat za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljane EU fondovima, Direktorat za razvoj i Direktorat za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača, opredjelili su finansijska sredstva u iznosu od 85.000 eura, dok će ukupan budžet za realizaciju projekta sa kontribucijom UNDP-a iznositi 112.000 eura za 2019. godinu.

Cilj projekta je jačanja sektora mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, kao i klastera, unapređenje saradnje sa jedinicama lokalne samouprave i njihovog planiranja razvoja na strateški način i unapređenje konkurentnosti države i njene bolje vidljivosti i prepoznatljivosti na inostranom tržištu.

Rezultati realizacije projekta prethodnih godina, koji se odnose na podržane privredne subjekte, postignutu veću transparentnost državnog aparata, tačnije modela finansijske i tehniče podrške koje realizuje Ministarstvo ekonomije, kvalitetno izrađene Strateške planove razvoja lokalnih samouprava, dali su dobru osnovu za nastavak realizacije projekta. I ove godine nastaviće se sa realizacijom navedenih aktivnosti, uz otvorenu mogućnost da se njihov broj proširi, u skladu sa zahtjevima i prijedlozima privrednih subjekata i lokalnih samouprava, kao krajnjih korisnika podrške.

 

foto: Miloš Ćetković

PODIJELI