Šta se zapravo dešava kada dobijete dvostruku rezervaciju (kazne-posledice)

Pretpostavljamo da je vaš glavni cilj kao iznajmljivača da imate što više sretnih gostiju, i da želite da se sve vezano za iznajmljivanje odvija glatko.

Iako ovaj cilj izgleda lak i izvodljiv, stvari uvijek mogu krenuti naopako. Govorimo o underbookingu, overbookingu i duplim rezervacijama.

Iskreno, jedna od najnezgodnijih situacija za iznajmljivača je kada ima dva gosta koji su istovremeno rezervisali isti smještaj. Ova situacija će značiti samo jednu stvar: domaćin će morati otkazati i riješiti izgubljene provizije za rezervacije.

Dupla rezervacija je mnogo češća pojava nego što biste očekivali. U ovom članku ćemo raspravljati o uzrocima duplih rezervacija, šta se zapravo dešava kada dobijete dvostruku rezervaciju i kako je u potpunosti izbjeći.

 

Prvo prvo: Šta uzrokuje duplu rezervaciju?

Duple rezervacije obično su uzrokovane situacijama koje se lako mogu izbjeći. To je uvek dobra vest, zar ne? Ništa što ne možeš da uradiš! Pa koji je najčešći razlog za dvostruku rezervaciju?

 

Poteškoće u praćenju iznajmljivanja

Kada ste na više kanala je mač s dvije oštrice. S jedne strane, dosežete mnogo više ljudi i dobijate više prihoda. S druge strane, upravljanje njima može biti noćna mora.

Mnogi iznajmljivači su svoje apartmane stavili na više web-lokacija, kao što su:

Airbnb
HomeAway
Booking
Tripadvisor
VRBO

Tako da nije tajna da je upravljanje sa više od nekoliko apartmana na svim tim kanalima ručno apsolutna muka. Sve ovo bi se moglo izbjeći upotrebom npr. Airbnb booking sync.

 

Dakle ... Šta se zapravo dešava kada završite u duploj rezervaciji?

U principu, otkazana rezervacija će učiniti da izgledate loše. Ne samo da je ova situacija razočaravajuća za gosta, već se morate suočiti i sa penalima za otkazivanje domaćina, kao što je gora online pozicija, niži rang, izgubljeni novac i dodatne naknade.

U većini slučajeva moraćete pronaći drugu nekretninu za drugog gosta (s istim ili boljim standardima). Takođe morate da pokrijete razliku preseljenja i troškove transporta.

Međutim, ovo rješenje se malo razlikuje od platforme do platforme. Zato hajde da pogledamo različite kazne na različitim platformama.

 


1. Airbnb

Za iznajmljivače, kazna Airbnb otkazivanja je zapravo prilično stroga.

Trošak otkazivanja

Prvo što ćete morati da riješite je Airbnb naknada za otkazivanje domaćina. Ovaj novac će biti uklonjen iz vaše isplate i zavisiće isključivo od vremena između trenutka kada ste prihvatili rezervaciju i vremena kada ste je otkazali:

Ako ste otkazali do sedmicu prije dolaska gosta, Airbnb će oduzeti 50 $ od vaše prve isplate nakon otkazivanja.
Ako je to manje od 7 dana prije prijave, oni će odbiti 100 USD.

Savjet: Ova naknada za otkazivanje može se izbjeći samo ako ste imali više od 10 uzastopnih rezervacija bez ikakvih otkazivanja.

Naravno, ova situacija ne čini politiku otkazivanja Airbnb-a manje strogom za domaćine.

 

Registruj se na AirBnB preko ovog Linka

 

Automatska recenzija će ostati na vašoj stranici.

Mi stalno govorimo o važnosti recenzija - reviewa (ocjena gostiju). Kada otkažete rezervaciju na Airbnb-u, automatizovana recenzija će ostati na vašoj stranici. Ako imate valjani razlog za otkazivanje rezervacije, uvijek možete javno odgovoriti na recenziju.

Nećete moći da rezervišete nikoga za ove datume.

Nakon što otkažete rezervaciju za te datume, datumi će ostati zaključani.

Gubite pravo na status Superhosta.

Ovo najviše boli. Nećete imati pravo na status Superhosta cijelu godinu nakon što otkažete rezervaciju. Zato uvijek preporučujemo korištenje nekog od channel managera.

 


2. Booking.com

Evo kratkog pregleda kazni za otkazivanje rezervacije na Booking.com-u.


Sa dvostrukom rezervacijom, nemate naplatu bilo kakvih penala od Booking.com. Međutim, postoje i drugi troškovi koje ćete možda morati da riješite. Na primjer:

Moraćete premjestiti svog gosta na sličnu ili bolju imovinu.
Morate pokriti troškove prijevoza do bilo kojeg drugog smještaja.
Potrebno je da pokrijete razliku u cijeni između vaše imovine i druge imovine, naravno ukoliko postoji.
I vaše rangiranje kao domaćina će se smanjiti, zbog otkazanih rezervacija (po Booking.com pravilima otkaza).

Tako da ne plaćate direktne penale, ali vaš rang se pogoršava.

 

Registruj se na Booking.com preko ovog Linka

 


3. Expedia

Na ovoj stranici, vaš najveći problem će biti da će vaš pozicija biti negativno pogođena, što utiče na broj rezervacija koje dobijete.

Takođe će vam se naplatiti dodatni trošak za premještanje gosta, a ako Expedia obrađuje cijeli proces, tada ih trošak definiše izričito.

 

4. Tripadvisor

Na Tripadvisor-u se desi nekoliko stvari kada otkažete rezervaciju:

Padate na rezultatima pretraživanja, što znači manje rezervacija.
Naplaćuje se naknada za otkazivanje, koju ćete morati platiti odmah (zapravo nećete moći otkazati ako ne platite tu naknadu).
Ova naknada obično ide ka pomaganju gostu da pronađe alternativni smještaj.

 

Ovde dolazi Syncbnb kao rješenje.

Najbolja stvar pri korišćenju Syncbnb-a je da nikada ne morate da brinete ni o čemu. Ikada.

Kako, možete pitati? Hajde da vas prođemo kroz našu Zero Double Booking garanciju (koja, usput rečeno, nudimo samo kao kratkoročni menadžer kanala za iznajmljivanje).

Preuzimamo nekoliko koraka kako bismo bili sigurni da imate mir.

Ako je dupla rezervacija bila naša greška:

Razgovaramo sa ugroženim gostima.

Vodimo računa da ih nađemo u vlasništvu s istim kvalitetom i sadržajima koje nudi vaša.

Dodatni troškovi su na nama.

Mi se brinemo o svim dodatnim troškovima (do $ 500) koje biste završili.

Dobijate besplatan mjesec na nas!

Razgovaramo sa kanalima.

Imamo prilično dobar odnos sa najvećim web stranicama za iznajmljivanje, zbog čega nemamo nikakav problem da razgovaramo sa samim kanalima, objašnjavajući da je to naša greška, i da osiguravamo da vaš račun ne bude kažnjen.

Ako je dvostruka rezervacija bila vaša greška:

Pomoći ćemo vam da riješite problem tako što ćete vam pružiti detaljne upute o izbjegavanju svih negativnih posljedica koje će se pojaviti.

 

Sa Syncbnb, možda nikada više nećete morati da uradite ništa ručno.

 

Sve rezervacije će biti sinhronizovane bez šanse da se poklope. Kao što verovatno znate, ručno pravljenje stvari nije najbolja ideja ako postavljate smještaj na više kanala.

Menadžer kanala direktno poboljšava vašu efikasnost tako što osigurava da se dostupnost i cijene ažuriraju u svakom trenutku i na svim platformama.

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja