Print this page

Srpski mediji pišu da za 500 eura možete ljetovati u Crnoj Gori deset dana, za razliku od Hrvatske i Grčke

Recimo da je vaš budžet za ovogodišnje ljetovanje 500 eura da u okviru ovog iznosa morate da ukombinujete smještaj , prevoz i trošak.

Beogradski Telegraf pita u kojoj biste državi sa tim iznosom najviše dana proveli na ljetovanju.


U Crnoj Gori za 500 eura, kako navode, sa sve troškom po osobi možete provesti i više od 10 dana ukoliko birate Ulcinjsku rivijeru gdje su apartmanski smještaj i cijene u ugostiteljskim objektima najjeftiniji. U Budvi biste već morali da prištedite, pa je tako 7 dana lagodnijeg života obuhvaćen ovim iznosom. Ono što je olakšavajuća okolnost kod Crne Gore je što su cijene po prodavnicama i kafićima najsličnije onima u Srbiji, za razliku od Hrvatske i Grčke.

 

Što se Hrvatske tiče, za 500 eura, kako pišu, možete ljetovati u Dubrovniku samo 2 dana jer su minimalne cijene apartmanskog smještaja oko 120 eura po noćenju.

Hvar je oduvijek bio hrvatski Mikonos, a sada se ispostavilo da su cijene tamo jednake kao i u Dubrovniku, pa tako apartmanski smještaj u gradu možete pronaći već po cijeni od 70 eura po noćenju, a hotelski tek od 150. Makarska rivijera takođe drži nivo sa cijenama i gotovo da nema sobe sa kupatilom ispod 80 eura.

Možda ćete najjeftinije proći na Krku koji obiluje prirodnim ljepotama i gdje se cijene apartmana kreću već od 60 eura, pa naviše. Bilo kako bilo, čak i u najjeftinijoj varijanti na hrvatskom primorju sa 500 eura možete maksimalno boraviti do 5 dana.


U Grčkoj za 500 eura po osobi možete svakako ljetovati na kopnu, posebno u oblasti Sjevernog Egeja - Halkidiki sa prosječnom cijenom aranžmana na bazi apartmana (10 noćenja) i sa uključenim prevozom oko 300 eura. U Olimpskoj regiji proći ćete još jeftinije, pa ako izuzmemo cijenu prevoza i smještaja, može da vam ostane i preko 300 eura za trošak.

 

Što se ostrva tiče, teško da ćete u 500 eura moći da uračunate apsolutno sve troškove, ali turistički aranžman (smještaj i prevoz) možete naći već do 500 eura.

U jefitnija ostrva spadaju Krf, Lefkada, Tasos i Skijatos, a za Dodekanez aranžmani su minimum 500 eura , pa biste broj dana morali da smanjite na pet do šest ako biste da prođete jeftinije, ali na nekom zvučnom mestu.

PODIJELI