Ako za vikend ne bude talasa gostiju, sezoni prijeti kolaps

Ako za vikend Budvu ne "zapljusne" talas gostiju, i popuni privatni i hotelski smještaj, Budvi prijeti jedna od najgorih sezona u protekloj deceniji.

Turistički poslenici ne žele javno da govore o problemima, ali po sudeći takozvana "julska rupa" nikada duže nije trajala.

Nažalost, turistički poslenici, ma koje političke pripadnosti bili, ne žele napokon da javno govore o problemima sa kojima se suočava Crna Gora kao destinacija, koji nijesu zaobišli ni naše prve komšije - Hrvatsku, gdje mediji a i turistički radnici javno govore da je evidnetan pad broja gostiju , te da se suočavaju sa polupraznim kapacitetima.

 

VEZANO: Turistička sezona u Hrvatskoj i rekordna i katastrofalna

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja