Morska voda odličnog kvaliteta i sanitarno ispravna

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 16. do17. jula pokazali su da je na 98% kupališta kvalitet morske vodebio K1 klase, dok je na 2% kupališta bio K2 klase. Kako su saopštili iz JP Morsko dobro ovi rezeltati potvrdjuju da je morska voda na crnogorskim kupalištimaodličnog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju.


Na svih 16 kupališta u opštini Ulcinj voda je bila odličnogkvaliteta K1. Od ukupno 13 lokacija u opštini Bar na kojima se prati kvalitet vode, na njih 12 voda je bila odličnog K1 kvaliteta, dok je na jednoj lokaciji voda bila K2 kvaliteta. Slična situacijaje bila i u opštini Budva, gdje je na 25 lokacija voda bilakvaliteta K1, dok je na jednoj lokaciji voda bila K2 kvaliteta.Kada je u pitanju Bokokotorski zaliv, u Tivtu je voda bilaodličnog kavliteta na svih 9 kupališta, a ista situacija je bila i u Kotoru, gdje je kvalitet vode bio K1 klase na svih 15 lokacijauzorkovanja. Kada je u pitanju kvalitet vode na obali HercegNovog, analize su pokazale odličan kvalitet K1 na svimlokacijama uzorkovanja, tj. na ukupno 21 kupalište.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnojaplikaciji koja se nalazi na Internet straniciwww.morskodobro.com.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja