Vlada usvojila Koncesioni akt za aerodrome

Vlada Crne Gore je jule na sjednici, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, usvojila Koncesioni akt za dodjelu koncesije za aerodrome Crne Gore sa Nacrtom ugovora o koncesiji i Izvještajem sa javne rasprave i zadužila Ministarstvo saobraćaja i pomorstva da u što kraćem roku preduzme aktivnosti u cilju raspisivanja javnog oglasa za davanje koncesije za aerodrome Crne Gore.

Sa ciljem jačanja konkurentnog pozicioniranja naših aerodroma i time pomoći daljem ubrzanom razvoju Crne Gore kao visoko-kvalitetne turističke destinacije, povećanja kvaliteta usluga i poboljšanja operativne efikasnosti aerodroma u skladu sa najboljim međunarodnim praksama Vlada je odlučila da dâ aerodrome u Podgorici i Tivtu u tridesetogodišnju koncesiju. Predmet koncesije su dalja izgradnja, rekonstrukcija, modernizacija, održavanje i korišćenje aerodroma.

Predsjednik Vlade je, zaključujući raspravu po ovoj tački dnevnog reda napomenuo da ovom odlukom Vlada ne prodaje aerodrome već ih daje u koncesiju nakon koje će, uz velika ulaganja koncesionara, aerodromi ostati budućim generacijama. Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković precizirao je da je očekivani obim investicije najmanje 80 miliona eura tokom prve investicione faze koja traje tri godine, a najmanje 200 miliona eura tokom ukupnog trajanja koncesije.

VEZANO: Pista Aerodroma Tivat pokazala pukotine društva

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja