Grade postrojenje za tretman otpadnih voda u Buljarici

Sekretarijat za investicije zatražio je od Ministarstva održivog razvoja saglansost za gradnju popstrojenja za tretman otpadnih voda i podnoski ispust u Buljarici.

Ovim bi se riješio višegodišnji problem tretmana otpadnih voda u ovoj, kako je nazivaju djevičanskoj uvali, a u kojoj je u protekloj deceniji došlo do ekspanzije gradnje stambenih objekata, uglavnom bez građevinske dozvole.

Izgradnja postrojenja za tretman otpandih voda bila je sastavni dio nekadašnjeg projketa koji je objedinjavao četiri postrojenja, osim u Vještici i na Jazu, Svetom Stefanu i Buljarici. od toga samo je realizovan projekta u Bečićima, a OPština je prošle godine izgradila i prijeko potreban podmorski ispust u petrovcu, kojim je i u tom priimorskom mjestu ublažila problem ispusta otpadnih voda

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja