Drama Susreta na Grad teatru

Dramski program ovogodišnjeg festivala nastavlja s večeras u 21 čas kada će u crkvi Santa Marijaizvedena predstava „Susret“, po tekstu i u režiji Nine Mitrović. Predstava je produkcija Teatra EXIT iz Zagreba.

Drama „Susret“ u režiji poznate hrvatske rediteljke Nine Mitrović, dobila je nagradu Marin Držić za najbolje dramsko djelo 2009. te je predstavljena na LabFestu u Theatre 503 u Londonu 2013.
Anđela Vidović, o ovoj psihološkoj drami kaže: ”Popović je čvrst, zatvoren, hladan egoistični otac, onaj koji uvijek sve zna i radi najbolje. No postupnim ogoljavanjem lica, nazire se njegova slabost i kukavičluk, nemogućnost razumijevanja i voljenja. Križan je duboko nesiguran, životari uvjeren da može bolje i drugačije, no sve se više karakterno pretvara u oca, pronevjeritelja svih porodičnih očekivanja. Kratki dijalozi nalik nizovima prekinutih telefonskih poziva dobijaju nijanse iznimnim glumačkim interpretacijama. Popović i Križan pažljivo ulaze u lica, ne gube se u izvanjskim ekspresijama, nijansirano su eksplozivni, ranjivi i po potrebi zajedljivi. Philip Roth je jednom rekao kako književnost nije takmičenje ljepote u moralu. Ljudski se karakteri uostalom i sastoje od zamršenih kolopleta ljepote i okrutnosti, ideala i apsurdnosti, razumijevanja i oprosta, samozadovoljstva i gorčine. Nina Mitrović je svih tih slojeva u intimističkoj fazi svojega stvaralaštva itekako svjesna. Njene su drame duboko potresne i tragične, no nimalo izgubljene u beznađu očajavanja. Susret je zbijena predstava velike glumačke snage i postupnog emocionalnog ogoljavanja. Teška i neumoljiva, tvrdoglava u svojoj staromodnosti.”

Režiju potpisuje Nina Mitrović, scenografiju je uradio Deni Šesnić, kostimografiju Filip Križan i Siniša Popović.
U predstavi igraju: Siniša Popović i Filip Križan.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja