Print this page

Otvoren INFOFEST

Potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo Vujica Lazović svečano je sinoć otvorio jubilarni, 20.- INFOFEST, i kako je naglasio  "uz internet i INFOFEST su mnogi u Crnoj Gori rasli, neki i starali, oni koji su rasli, danas su glavna snaga tehonološkog znanja Crne Gore i regiona".

"Mi koji smo stvarali još uvijek smo u dobroj kondiciji. Svi smo privrženi INFOFEST-u, jer nas on nadahnjuje novom snagom, vedrinom i pozitivnim duhom, prenosi Pobjeda. Uz INFOFEST je i Crna Gora tehnološki uzrastala, i slobodno možemo reći da smo ravnopravni članovi svjetske digitalne zajednice. To je i svjetski ekonomski forum potvrdio ove godine, rangirajući Crnu Goru po strukturi ICT kompetetivnosti na visokom 48. mjestu. Tom uspjehu je i INFOFEST dao svoj doprinos i uticao na širenje ASST strukture i na povećanje digitalne pismenosti“, kazao je Lazović otvarajući Festival informatičkih dostignuća koji traje do 5. oktobra.

 

INFOFEST organizuje Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije Crne Gore i kompanija „Biznis link“ iz Beograda, koji već godinama predstavlja najznačajniji ICT događaj u našem regionu.

 

Učesnici Infofesta će do petka imati priliku da čuju novosti iz razvojnih laboratorija svjetskih tehnoloških lidera (Oracle, Microsoft, IBM, Hewlett Packard, SAP, Ericsson...), prezentacije vodećih ICT kompanija iz regiona (Asseco, Saga, Digit, e-Smart, Čikom, SRC, TeleGroup, Energodata, CHS,...) i novosti iz ponude telekomunikacionih operatera (Crnogorski Telekom, Telenor).

PODIJELI