Bauk: Uredno se odvozi smeće, kontejneri se prazne i po sedam puta dnevno

Direktor Komunalnog preduzeća Budva Rade Bauk kazao je da uredno odvozi smeće iz grada i po sedam puta u toku dana se prazne kontejneri.

"Količine koje se odvoze su iste kao i lani u ovom periodu. na terenu je stanje odlično, imamo problema kao i svakih godina u saobraćaju, ali nam pomažu i kada je u pitanju policija, kao i pauk služba. Mislim da normalno funkcionišemo", kazao je Bauk.


Prema njegovim riječima i dalje se na kontejnerskim mjestima odlažu stari kućni namještaj, jogi dušeci, frižideri i ostali kućni aparati.


"To je nešto što se svakodnevno dešava, i uspijevamo i to da uklonimo", naveo je Bauk.
Naglasio je da ove godine, kao i prošle nema akcije "Neka bude čisto", koja se odnosi na magistralne puteve.


" Nijesu nam dozvolili da zaposlimo ljude sa strane , a ljudi koji su zainteresovani da rade te poslove na našem Birou nema. Znači, mi smo nudili ljudima sa strane, ne platu koju nudi resorno ministarstvo, nego čak i veću platu i smještaj, ali nijesmo bili u mogućnosti da dovedemo te ljude sa strane. Tako da akcija ne funkcioniše, ali mi to radimo sa tri naša radnika koji su prije par godina bili angažovani u toj akciji i zadržali smo ih. Uredno to radimo svakodnevno, mislim da su svi magistralni putevi čisti, sem ovaj dio puta iznad Petrovca do Virpazara, tu je preko noći se kipa otpad, jer ne postoji adekvatna deponija za to", naglaiso ej Bauk.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja