Print this page

Bauk: Uredno se odvozi smeće, kontejneri se prazne i po sedam puta dnevno

Direktor Komunalnog preduzeća Budva Rade Bauk kazao je da uredno odvozi smeće iz grada i po sedam puta u toku dana se prazne kontejneri.

"Količine koje se odvoze su iste kao i lani u ovom periodu. na terenu je stanje odlično, imamo problema kao i svakih godina u saobraćaju, ali nam pomažu i kada je u pitanju policija, kao i pauk služba. Mislim da normalno funkcionišemo", kazao je Bauk.


Prema njegovim riječima i dalje se na kontejnerskim mjestima odlažu stari kućni namještaj, jogi dušeci, frižideri i ostali kućni aparati.


"To je nešto što se svakodnevno dešava, i uspijevamo i to da uklonimo", naveo je Bauk.
Naglasio je da ove godine, kao i prošle nema akcije "Neka bude čisto", koja se odnosi na magistralne puteve.


" Nijesu nam dozvolili da zaposlimo ljude sa strane , a ljudi koji su zainteresovani da rade te poslove na našem Birou nema. Znači, mi smo nudili ljudima sa strane, ne platu koju nudi resorno ministarstvo, nego čak i veću platu i smještaj, ali nijesmo bili u mogućnosti da dovedemo te ljude sa strane. Tako da akcija ne funkcioniše, ali mi to radimo sa tri naša radnika koji su prije par godina bili angažovani u toj akciji i zadržali smo ih. Uredno to radimo svakodnevno, mislim da su svi magistralni putevi čisti, sem ovaj dio puta iznad Petrovca do Virpazara, tu je preko noći se kipa otpad, jer ne postoji adekvatna deponija za to", naglaiso ej Bauk.

PODIJELI