Budi čovjek - ne bacajte smeće - poruka osvanula u Budvi

Budi čovjek , ne bacajte smeće, poruka je koju su stanari takozvanih Ruskih zgrada u budvanskom naselju Maine napisali na trotoaru ispred svoje zgrade gdje im se svakodnevno ostavljaju gomile smeća.

Iako se kontejneri nalaze nedaleko, stanari, kako su ispricali Primorskim novinama, svakodnevno plaćaju komunalcima da im očiste playo ispod balkona, jer se širi nesnosan miris. Smeće navodno bacaju stanari okolnih zgrada, a kako to izgleda vidi se na fotografiji koju su proslijedili redakciji. Iako su juče postavili upozorenje, sa odlaganjem otpada je nastavljeno.

Oni su poručili da će biti prinudjeni da sami riješe problem i da će snimiti svakoga ko im smeće bude ostavljao ispod balkona, video materijal objavljivati, a nesavjesne pojedince prijaviti inspekciji.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja