Mladi iz Budve snimili kratki film za festival “Svetlo” u Češkoj

Mladi sugrađani Budve Lazar Đuković, Pavel Slavković, Đorđe Milatović, Jovana Vojvodić, Andrea Rajović, Anastasija Zvicer, Varja Delibašić i Maša Gudelj su tokom ovog ljeta napisali scenario, snimili i montirali kratki film koji će biti prikazan na festivalu “Svetlo” u Opštini Valaške Meziriči u Češkoj.


Potpredsjednik Opštine Budva Vladimir Bulatović primio je učesnike i roditelje 26. avgusta i upoznao ih sa svim pogodnostima koje su obezbijeđene u okviru projekta Kreativni Višegrad.

Djeci je poželio srećan put i čestitao im na kreativnosti i predanosti tokom realizacije ovog projekta.



Djeca će u Valaškim Meziričima boraviti od 04. do 09. septembra gdje će zajedno sa svojim vršnjacima iz Češke, Slovačke i Poljske učestvovati u brojnim aktivnostima i predavanjima iz oblasti filmske umjetnosti, ali i posjetama muzejima, kulturno - istorijskim spomenicima, školi, gastonomskim festivalima, kao i samom festivalu “Svetlo”.

Opština Valaške Mezirički je grad pobratim sa Opštinom Budva i zajedno realizuju brojne projekte.

Projekat Kreativni Višegrad realizuje Kancelarija za evropske integracije i saradnju uz podršku Sekretarijata za društvene djelatnosti, dok tehničku podršku pruža Radio - televizija Budva.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti