Generalni menadžer hotela «Avala resort & Spa» o ovogodišnjim rezultatima

Zadovoljni smo ali je ovo bilo jako specifična ljetnja sezona


U kompaniji “Beppler&Jacobson Montenegro” sumiran je ovogodišnji učinak ovogodišnje posjete u hotelu “Avala resort&villas” i prema riječima generalnog menadžera Hotela Nemanje Kuljića, imali su maltene identičan broj noćenja a prihode za 5% više u odnosu na prošlu godinu. Ostvareno je 85500 noćenja a u strukturi gostiju bilo je npr. 9% iz UK, 6% Izrael, mali pad gostiju iz Skandinavije ali povećan blago broj gostiju iz Rusije sa 9% na 11%, iz Njemačke je bilo 10% od ukupnog broja gostiju itd.

“Kako polako ulazimo u postsezonu, u ovom momentu vec mozemo rezimirati rezultate ostvarene u ovoj, rekao bih specificnoj, ljetnjoj sezoni. Iako je na početku ljetnje sezone vladao odredjeni skepticizam u pogledu njene uspješnosti, vjerujem da se dokazalo da on zaista nije bio opravdan, i da su svi crnogorski hoteli visoke kategorije na karaju ostvarili dobre rezultate “, izjavio je Kuljić, naglašavajući da svakako, narednu sezonu je potrebno veoma pažljivo osmisliti, prije svega zbog otvaranja tržista Turske i Grčke i njihovih all inclusive hotela i ponude.

On napominje da je Hotel “Avala Resort & Villas” i u periodu kišne predsezone ostvarila dobre rezultate, prije svega zahvaljujuci organizaciji velikih dogadjaja i zavidnih konferencijskih kapaciteta hotela tj. MICE segmentu ponude.

“Ove godine su u hotel Avala uložena značajna sredsva u cilju povećanja stepena zadovoljstva svih naših gostiju, a sa obogaćivanjem sadržaja i daljim ulaganjima ćemo nastaviti odmah nakon završetka ove turističke sezone.
Vjerujem da je za dobar rezultat koji hotel ostvaruje, pored jedinstvene lokacije (na svega par metara od starog grada Budve i na “pjeni od mora”), zaslužan i kontinuitet poslovanja i povjerenje koje smo izgradili kako sa domaćim tako i najvećim svjetskim i evropskim agencijama i tour operatorima”, kazao je Kuljić.
On naglašava da je problema bilo, a najviše žalbi su imali na gužve u saobraćaju posebno iz pravca naša dva aerodroma, Tivat i Podgorica, sa kojih gosti hotela Avala pretežno i dolaze.
“Kako smo svjesni da se problem u saobraćaju ne može riješiti u kratkom roku, i da je veoma teško saobraćajnom infrastrukturom ispratiti ubrzan razvoj destinacije i države, treba poraditi na valorizaciji prevoza morskim putem - na čemu se vec počelo raditi.

Moram pomenuti i izazove ili već sad probleme koje dijelimo sa ostalim kolegama hotelijerima u dijelu radne snage, što je velika opasnost za destinaciju u cjelini, jer upravo od rješavanja ovog pitanja, kroz kvalitet servisa, zavisi i imidž same destinacije u cjelini. Ipak, veliki broj već potvrdjenih konferencija i incentive grupa garant su dobre post sezone”, kazao je Kuljić.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti