Print this page

Budva promoviše turističku ponudu u Sloveniji

Turistička organizacija opštine Budva predstavila je ponudu destinacije u okviru “Dana Crne Gore u Sloveniji” koji su započeli 52. Međunarodnim sajmom preduzetništva– MOS, koji se održava u Celju od 10.do 15.septembra.


Četrdeset crnogorskih izlagača iz oblasti turizma, poljoprivrede, saobraćaja i drugih djelatnosti, kao i brojneinstitucije, predstavljaju se na zajedničkom izložbenomprostoru u organizaciji Privredne komore Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstvom ekonomije, Ministarstvom turizma iodrživog razvoja, Ministarstvom kulture, NTO iInvesticiono-razvojnim fondom.


Kao poseban događaj organizovan je „Dan crnogorskogturizma“ u Celju i Ljubljani, a značajan doprinos dala je Gradska muzika Budve, čiji koncert na Starom trgu je privukao veliki broj mještana i turista koji su uživali u modernim tonovima u izvođenju limenih instrumenatadruštva koje je osnovano još davne 1908. godine.
Brojni posjetioci MOS-a koji okuplja više od 1500 izlagačaiz 34 države pokazali su posebno interesovanje zabudvansku rivijeru, aktivni turizam, pješačke staze iživopisno zaleđe. Najljepši utisci slovenačkih turistaodnose se na pješčane plaže kojima budvanska rivijeraobiluje.
Pored Nacionalne turističke organizacije, svoje destinacije ikulturno nasljeđe predstavile su i Turističke organizacijeTivta, Herceg Novog, Bara, Ulcinje i Podgorice.

PODIJELI