Print this page

Dan širuna 2019

"VRIJEME JE OD ŠIRUNA“

Tradicionalna gradska fešta „Dan Širuna“, 54. po redu, biće održana 5. oktobra. Organizatori najvaljuju bogat zabavni i sportski program, ali i izobilje prepoznatljive plave ribe. Vino, pivo i ruštule dodatno će oraspoložiti brojne posjetioce koji već decenijama znaju da je prvi vikend u oktobru dan kada se Budvani i njihovi gosti vesele uz mediteranske zvuke i ukusnu ribu koju pripremaju vrijedni članovi Kluba za sportski ribolov „Širun“ koji su prije više od pet decenija i pokrenuli ideju druženja kojom označavaju kraj još jednog dugog, toplog ljeta.

Turistička organizacija opštine Budva, uz pomoć svojih sugrađana i mnogobrojnih entuzijasta i ove godine se pobrinula da obezbjedi dovoljne količine ukusnih mediteranskih obroka, ali i da osmisli zanimljiv program na glavnom gradskom trgu.

Uz zvuke Gradske muzike i vesele „Feštađune“ fešta će početi već od 16 sati i 30 minuta, istovremeno dok se budu „zagrijavale“ gradele.

Nakon svečanog otvaranja uslijediće dječiji program u kojem već decenijama učestvuju predškolci, osnovci, učenici muzičkih škola, plesnih grupa, dramskog studija...

Od 18 sati mali koncert će održati perspektivna mlada crnogorska pop pjevačica Monika Knezović, a nakon nje će nastupiti Ženska vokalna grupa „Harmonija“.

I ove godine će se najvještiji i najhrabriji oprobati u skidanju pršuta sa nauljene grede u gradskoj luci, u povlačenju konopa ispred glavne bine, ali i veselim igrama na samoj bini, za što su obezbjeđene i nagrade.
Igrama iz Crne Gore će se predstaviti Kulturno umjetnički centar „Stefan Mitrov Ljubiša“, dok će primorske melodije, kao i uvijek, lijepo interpretirati klapa „Jedinstvo“ iz Bara.

Gost ovogodišnjeg „Dana Širuna“ je hrvatska grupa „Magazin“, a uz prepoznatljive hitove koji su obilježili život mnogobrojnih generacija, posjetioci će uživati već od 21 sat.

Ova lijepa manifestacija koja sve posjetioce poziva na pravo primorsko druženje istovremeno najavljuje i mirniji period, kada se radi o organizaciji događaja na otvorenim budvanskim prostorima, ali i početak priprema na najvažnijem događaju u godišnjem kalendaru, koji već dvije decenije predstavlja najprepoznatljiviji zimski turistički brend u regionu - proslavu novogodišnjih praznika, kada se od Budve očekuje da uvijek postavlja nove standarde.

PODIJELI