Odbornici odlučuju o obaranju planskih dokumenata

Da li će gradnja u najatraktivnijim primorskim mjestima - Bečićima i Petrovcu biti obustavljena, znaće se danas u nastavku sjednice lokalnog parlamenta, na kojoj odbornici odlučuju o stavljanju van snage detaljnih urbanističkih planova " Bečići" i "Petrovac centar". Sudeći po " raspoloženju" građevinski biznis u Petrovcu će biti na stand by, jer postoji saglasje svih političkih partija da se gradnja u ovom primorskom mjestu zaustavi i spriječi njegova dalja betonizacija.

Kakva će biti odluka za planski dokument kojim se urbanizuju Bečići, još je neizvjesno, jer očigledno, sudeći po soapštenjima unazad nekoliko dana, nema jedinstva unutar vladajuće koalicije.

 

foto: Jugoslav Belada

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja