Prezentacija o upravljanju “pet friendly” plažama u Hrvatskoj

U organizaciji Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, u Budvi je održana prezentacija o upravljanju „pet friendly“ plažama u Hrvatskoj, predstavljajući primjer dobre prakse koja treba da se primjeni i u Crnoj Gori. Prezentaciju su održali Milica Mašanović iz Službe za održivi razvoj morskog dobra i Igor Montanari-Knez kao predstavnik „Montuy's dog“ plaža u Crikvenici i na ostrvu Rab iz Hrvatske.


Prezentaciji su prisustvovali korisnici kupališta za kućne ljubimce u Crnoj Gori, predstavnici NVO za zaštitu životinja i zaposleni u Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom koji obavljaju poslove vezane za izdavanju uslova zaorganizaciju kupališta.
Imajući u vidu da je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore ove godine po prvi uvelo kategoriju – kupališta za kućne ljubimce (pet friendly), cilj ove prezenatcije bio da se domaćim zakupcima prezentuje primjer uspješne prakse iz regiona, koju bi već naredne sezone mogli primjeniti i na našoj obali.


U okviru trodnevne posjete gosta iz Hrvatske, g-dina Monatanarija, organizovan je i obilazak plaža za kućne ljubimce u Ulcinju, Baru i Budvi, kako bi se sagledao potencijal za dalji razvoj ovakve ponude na crnogorskim plažama. Podsjećamo da je Javno preduzeće u Atlasu crnogorskih plaža predvidjelo ukupno 7 kupališta za kućne ljubimce, od čega 2 u Budvi i po jedno u ostalim primorskim gradovima.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti