Predlog URA za Budvu: za Dom zdravlja koliko i za obnovu manastira Podlastva i Stanjevići

Budvanski odbor Gradjanskog pokreta URA zahtijevaće da se budžetom za narednu godinu za Dom zdravlja u gradu izdvoji, koliko je Opština izdvojila za obnovu dva važna kulturna i vjerska objekta, manastire Podlastva i Stanjević.


“Rebalans budžeta koji je izglasan na poslednjoj sjednici So Budva je svakako trebalo podržati, a jedan detalj nas je naveo da razmišljamo proaktivno, odnosno u susret donošenju budžeta za 2020. godinu. Naime, ovim Rebalansom je predviđeno da se pomoć namijenjena Domu zdravlja u Budvi poveća u iznosu od 25 000 eura.Jasno je da su školstvo i zdravstvo one djelatnosti koje bi trebalo da se finansiraju sa centralnog nivoa. Međutim, ni jednoj lokalnoj samoupravi niko ne brani da popravlja uslove u kojima se građani liječe i školuju. Obično sabiranje koliko dajemo i koliko zauzvrat dobijamo, ne smije biti mjerilo kada su u pitanju obrazovanje i zdravlje”, kazala je predsjednica budvanske URA Božena Jelušić.


Prema njenim riječima ovog puta predlog OO GP URA je da u narednom budžetu za Dom zdravlja u Budvi bude izdvojeno barem onoliko koliko je kumulativno izdvojeno za dva važna vjerska i kulturuna objekta – manastire Stanjeviće i Podlastvu, koji su obilježili mandate dva budvanska predsjednika opštine.

“ Smatramo da je ako je lokalna samouprava našla svoj interes u obnovi ovih sakralnih objekata, to bi sada trebalo uraditi i u odnosu na Dom zdravlja u Budvi. Svakako je potrebno da Ministarstvo zdravlja odradi dio posla, posoebno u vidu pripreme dokumentacije i plana obnove Doma zdravlja, a da Opština iz budžetskih sredstava i animiranjem preduzeća i građana dobre volje dodatno pomogne da grad dobije obnovljeni i dobro opremljeni Dom zdravlja sa dnevnom bolnicom. Na sreću Budve iz godine u godinu je pozitivan prirodni priraštaj kao i doseljavanje ljudi iz drugih gradova i država. U to ime moramo preduprijediti i mogući odliv zdravstvenog kadra i unaprijediti kvalitet medicinskih usluga od kojih zavise ne samo građani već i turistička privreda, kako u Budvi, tako i u Petrovcu i Svetom Stefanu. U želji da nasi sugrađani sto manje imaju potrebe da koriste usluge Doma zdravlja, a u nadi da ce i pozicija i opozicija podržati nas prijedlog očekujemo da ćemo sljedeće godine imati razlog da budemo ponosni na obnovljeni i savremeni Dom zdravlja u Budvi.”, zaključila je Jelušić.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja