Print this page

Zaobilaznica oko Budve počinje naredne godine da se gradi, Carević predlaže tunel kroz Topliš

Ministar saobraćaja Osman Nurković kazao je da se radi projekat na zaobilaznici oko Budve.

„ Nadamo se da će izgradnja prve dionice u dužini od 13 kilometara od Markovića do iza Jaza početi krajem naredne godine. To će umnogome riješti saobraćane probleme“ kazao je Nurković koji ej juče bio u radnoj posjeti Budvi, tokom koje se sastao sa gradonačelnikom Markom Batom Carevićem.


Ministar je istakao da je za realizaciju projekta zaobilaznice obezbijedili 40 miliona eura grant sredstava iz evropskih fondova , kao i kreditna sredstva od KFW banke.


„ Za preostali dio, koji bude potreban za izgradnju zaobilaznice tražiti privatno javnog partnera. Imajući u vidu da je tu velika frekvencija, uvjeren sam da ćemo naći privatno javnog partnera“, istakao je Nurković


On je dodao da se svi problemi mogu rješavati u razgovoru i komunikaciji.
Zahvaljući se Nurkoviću na pojseti, Carević je kazao da je on insistirao na sastanku zbog brojnih saobraćajnih problema koje muče Budvu.
„ Putna infrastruktura je životno značajna i teško je bez nje funklcionisati, a sve se to odražava na turističku ponudu .To je i razlog što kao destinacija imamo turizam u opadanju. Sada je trenutak za rješavanje svih problema. Bitno je da možemo komunicirati vrlo otvoreno i zajednički rješavati“, kazao je Carević.
On je naveo da je ministru kao jedno od rješavanja saobraćajnih problema je gradnja tunela kroz brdo Topliš.
„ Ako se izgradi bulevar prema aerodromu Tivat , praktično ne bi imao svioju punu funkciju, već polovičnu, akos e ne bi povezalo sa tunelom i sa bulevarom kroz Budvu. Zaobilaznica je u poodmakloj fazi i želimd a se zahvalim Vladi Crne Gore i mkinistru, i bez obzira ne neku lošu komunikaciju, oni su radili na tom projektu“, kazao je Carević

PODIJELI