Print this page

TO Budva na međunarodnoj poslovnoj konferenciji WESTM u Beogradu

U cilju uspostavljanja bolje saradnje među turističkim privredama zemalja Jugoistočne i Centralne Evrope, u Beogradu je 22. i 23. oktobra održan 6. WESTM, međunarodna konferencija za MICE industriju.


Prvog danas su održani sastanci (one to one meetings) sa „buyerima“ iz 28 zemalja Evrope (uključujući i Izrael).


Predstavnici Turističke organizacije opštine Budva razgovarali su sa generalnim menadžerima i prodajnim timovima iz Francuske, Velike Britanije, Italije, Azerbejdžana, Izraela i Srbije i upoznali ih sa prednostima Budve u sektoru MICE turizma, zahvaljujući savremenim hotelima, ali i povoljnim klimatskim uslovima i dobroj avio povezanosti destinacije.


Drugog dana je održana konferencija – Tourism & MICE forum „Industrija događaja kao podsticaj za razvoj destinacije“ , u okviru koje je, kao panelista, učestvovala Maja Liješević, direktorka TO Budva zajedno sa Natašom Pavlović,direktorkom TO Vojvodina ,Vladimirom Živanovićem, direktorom TO Zlatibor ,Nadom Jovanović, direktorkom TO Republika Srpska i Dejanom Nikolićem, direktorom „Beogradskog maratona“.


„Budva je prepoznata kao jedan od lidera u regionu kada su u pitanju festivali kulture, zabavne manifestacije, ali i značajni regionalni i međunarodni kongresi i koferencije“, istakla je direktorka TOB-a i dodala da se značajan broj manifestacija odnosi na afirmaciju kulturnog nasleđa i tradicije budvanske rivijere i crnogorskog primorja uopšte, dok pojedine manifestacije za cilj imaju bolje pozicioniranje Budve i Crne Gore na međunarodnoj sceni „event industrije“ koja postaje sve značajnija, kada je u pitanju opredjeljenje savremenog gosta za boravak u određenoj destinaciji.
Pored Turističke organizacije opštine Budva, izlagači na WESTM-u su bili i predstavnici Nacionalne turističke organizacije i Turističke organizacije opštine Ulcinj, a čitav događaj je organizovan od strane „Staklene prizme“, Turističke organizacije Beograda i YUTA-e.

PODIJELI