Počelo uređenje prostora gdje su bile diskoteke

Prostor na gradskom šetalištu gdje su se nalazile otvorene diskoteke i lokali brze hrane počeo je da se uređuje. Zemlja je nasuta, slijedi ozelenjavanje i hortikulturno oplemenjivanje, te postavljanje mobilijara.


Nakon što su zakupci privremenih lokacija ispod glavne gradske pošte u Budvi uklonili svoje objekte, Javno preduzećeza upravljanje morskim dobrom priprema projekat hortikulturnog i parkovskog uređenja novonastale površine.


U cilju kompletnog uređenja ovog prostora, apleujemo na zakupce susjednih lokacija u zoni morskog dobra, da objekte, koji nisu predviđeni Programom privremenih lokacija, uklone u što kraćem roku i na taj način izbjegnu aktiviranje garancija od strane Javnog preduzeća.


Na novonastaloj površini od preko 3.000 m2, planirano jepovezivanje pješačke komunikacije od “gornjeg” šetališta do Slovenske plaže, postavljanje parkovskih klupa, ozelenjavanjei obilježavanje “pet friendly” parkovske površine.


Ovakvo rješenje treba da bude u funkciji lokalnog stanovništva i turista sve do kompletne rekonstrukcije šetalištaBudva-Bečići, kojom će biti obuhvaćen kompletan potez najatraktivnije zone na budvanskoj rivijeri.
Podsjećamo da međunarodni konkurs za uređenje šetališta odtreba da bude raspisan ove jeseni”, saopštili su iz JP “ Morsko dobro”.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja