Print this page

Počelo uređenje prostora gdje su bile diskoteke

Prostor na gradskom šetalištu gdje su se nalazile otvorene diskoteke i lokali brze hrane počeo je da se uređuje. Zemlja je nasuta, slijedi ozelenjavanje i hortikulturno oplemenjivanje, te postavljanje mobilijara.


Nakon što su zakupci privremenih lokacija ispod glavne gradske pošte u Budvi uklonili svoje objekte, Javno preduzećeza upravljanje morskim dobrom priprema projekat hortikulturnog i parkovskog uređenja novonastale površine.


U cilju kompletnog uređenja ovog prostora, apleujemo na zakupce susjednih lokacija u zoni morskog dobra, da objekte, koji nisu predviđeni Programom privremenih lokacija, uklone u što kraćem roku i na taj način izbjegnu aktiviranje garancija od strane Javnog preduzeća.


Na novonastaloj površini od preko 3.000 m2, planirano jepovezivanje pješačke komunikacije od “gornjeg” šetališta do Slovenske plaže, postavljanje parkovskih klupa, ozelenjavanjei obilježavanje “pet friendly” parkovske površine.


Ovakvo rješenje treba da bude u funkciji lokalnog stanovništva i turista sve do kompletne rekonstrukcije šetalištaBudva-Bečići, kojom će biti obuhvaćen kompletan potez najatraktivnije zone na budvanskoj rivijeri.
Podsjećamo da međunarodni konkurs za uređenje šetališta odtreba da bude raspisan ove jeseni”, saopštili su iz JP “ Morsko dobro”.

PODIJELI

Tagged under