Posjeta djece iz Plužina “Tivatskim solilima”

Nakon zajedničke inicijative, Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Parka prirode “Piva” za organizaciju uzajamnih posjeta djece školskog uzrasta u cilju upoznavanja zaštićenih područja Dinarskog luka, danas je posebni rezervat prirode “Tivatska solila” posjetilo 46 učenika i 3 nastavnika JU Obrazovnog centra iz Plužina, te zaposleni u Parku prirode "Piva".


Posjeta rezervatu prirode "Tivatska solila" obuhatila je edukativnu šetnju i posmatranje ptica u pratnji stručnih vodiča iz Službe za održivi razvoj morskog dobra. Nakon obilaska rezervata, kompanija "Porto Montenegro" je za djecu organizovala posjetu pomorskom muzeju u Tivtu. Posjeta se završila organizacijom edukativne origami radionice u okviru koje su učenici pravili životinje od papira. Za sami kraj druženja, organizovan je kviz o značaju zaštićenih područja kao što su Rezervat prirode "Solila" i Park prirode “Piva”, a najboljim timovima su dodijeljene prikladne nagrade.


Povodom obilježavanja Dana Dinarida, 07. oktobar 2019.godine, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom i Park prirode "Piva" inicirali su uspostavljanje saradnje i oraganizaciju uzajamnih posjeta u cilju promocije zaštićenih dobara. Tada su u organizaciji Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom oko 50 učenika i nastavnika OŠ "Branko Brinić" iz Radovića te predstavnici opštine Tivat i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom posjetili Park prirode "Piva" i upoznali se sa prirodnim i kulturnim vrijednostima tog kraja.
Mrežu Parkova Dinarida čini 95 zaštićenih područja iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije. Članovi Parkova Dinarida su takođe i fizička lica, ljubitelji prirode i prijatelji mreže od njenog osnivanja. Posebni rezervat prirode “Tivatska solila” 2018. godine postao je član ove asocijacije.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti