Valobran štiti obalu u Rafailovićima, dozvolu jedino daje MORT

Glavna gradska arhitektica odbila je zahtjev Javnog preduzeća Morsko dobro i korisnika za davanje saglasnosti na idejno rješenje valobrana u Rafailovićima, uz obrazloženje da nije nadležna. Imajući u vidu da je riječ složeni inžinjerski objekat, po zakonu, dozvolu kako je objašnjeno daje Ministarstvo održivog razvoja i turizma ( MORT)

"Budući valobran za zaštitu obale kod Rafailovića lociran je na istočnoj strani Budvanskog zaliva ispred uvale Bečići sa korijenom u zoni rta „Đevištenje".
Projektom je predviđeno uređenje dijela obale 40m.

Vizuelni efekat novovprojektovanog uređenja obale uklopljen je u projekat izvedenog dijela sa svim pratećim elementima i sadržajima.
Upravno na završetak uređenje dijela obale smješten je korijen valobrana zaštićen kamenim zidom i prirodnim ostrvima i stenjacima ispred. Sam valobran ima dva kraka", stoji u idejnom rješenju u koje su "Primorske novine" imal uvid.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja