Dva zemljotresa iz Albanije su se dobro osjetila i kod nas

Snažan zemljotres magnitude 6,5 pogodio je sjevernu obalu Albanije u 03:54 sati po našem vremenu, a zatim u 7:10 časova. I ovog puta epicentar je bio u Albaniji, a prema informacijama Seizmološkog zavoda Crne Gore bio je jačine 6,5 Rihtera.

Epicentar je između Šijaka i Drača, s dubinom od samo 10 km; u Draču je došlo do brojnih urušavanja zgrada i kuća. Najmanje 150 ranjenih i brojni nestali u ruševinama.

Panika je i u glavnom gradu Tirani među ljudima koji su tokom noći izlazili na ulice. Kurbin je prva žrtva, mrtvac nakon što se bacio s balkona da se spasi. Na djelu su sve spasilačke i hitne ekipe, uključujući i vojne jedinice, koje su kopale ruševine: dvoje djece je spašeno. Tokom noći je bilo još mnoštvo manjih zemljotresa, a magnitude čak većih od 5.

 

foto: 3bmeteo.com

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti