Njemci napuštaju kolektor, Budvi na teret 29 miliona eura garancija

Gradonačelnik Marko Bato Carević zakazao je za danas u 11 časova koalicioni sastanak na kome bi trebalo da se predstavnici vladajuće koalicije dogovore na koji način će odgovoriti na najnoviju ucjenu njemačko austrijske kompanije WTE / EVN koja je saopštila da će aktivirati garanciju Vlade Crne Gore od 29 miliona eura i napustiti do kraja mjeseca upravljanje postrojenjem za tretman otpadnih voda u bečićkom naselju Vještice.

Carević će se u podne obratiti medijima i saopštiti kakav je konačan stav gradske uprave. Podsjetimo, inostrani partner je trebao da napusti postrojenje 31. marta naredne godine, do kada je Opština imala rok da osposobi kadar na nastavi upravljanje kolektorom. Do tada je i mješovita komisija trebala da utvrdi tačan iznos koliko je WTE uložio u izgradnju postrojenja.

Riječe je o krajnje štetnom ugovoru koji je prethodna DPS / SDP vlast zaključila. Tadašnja opozicija, a sadašnja vlast upozoravala je da će se grad suočiti sa velikim problemima i da je posao sa WTE krajnje nepovoljan po metropolu turizma. Specijalno tužilaštvo istražuje projekat u kome je dokazana korupcija od tri miliona eura, koliko novca je "otišlo" za vraćanje dugova šefa budvanske kriminalne grupe Svetozara Marovića.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti