Za odvoz mulja iz postrojenja u Vještici 1.4 miliona eura

Opština Budva predvidjela je naredne godine da za odvoz mulja iz postrojenja za tretman otpadnih voda u bečićkom naselju Vještice, izdvoji čak 1.4 miliona eura.

I dok njemačka kompanija WTE koja upravlja ovim postrojenjem, za koje gradonačelnik Budve marko carević je prije dva dana objelodanio da nema građevinsku dozvolu ,prijeti da će do kraja godine "spakovati kofere" i napustiti kolektor uz aktiviranje državne garancije od 29 miliona eura, polako u javnost izlaze podaci koliko poreske obveznike Budve košta ovo kontroverzno postrojenje .

Planom investicija za 2020. koji će se naredne sedmice naći pred odbornički saziv lokalnog parlamenta, predviđena je milionska svota samo za odvoz mulja.
"Za odvoz mulja sa postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i njegovo deponovanja u skladu sa međunarodnim standardima , kao i održavanje postrojenja predviđena su sredstva u izmosu od 1.400.000 eura", piše u nacrtu Plana investicija.


Podsjećamo da su se ljetos mještani bečićkog naselja Boreti žalili na nesnosan smrad koji se, naročito u večernjim satima, širio iz postrojenja, optužujući njemačku kompaniju da ne vrši odvoz mulja, već ga deponuje u blizini.

 

VEZANO: Specijalno tužilaštvo opet u WTE

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja