Print this page

Za odvoz mulja iz postrojenja u Vještici 1.4 miliona eura

Opština Budva predvidjela je naredne godine da za odvoz mulja iz postrojenja za tretman otpadnih voda u bečićkom naselju Vještice, izdvoji čak 1.4 miliona eura.

I dok njemačka kompanija WTE koja upravlja ovim postrojenjem, za koje gradonačelnik Budve marko carević je prije dva dana objelodanio da nema građevinsku dozvolu ,prijeti da će do kraja godine "spakovati kofere" i napustiti kolektor uz aktiviranje državne garancije od 29 miliona eura, polako u javnost izlaze podaci koliko poreske obveznike Budve košta ovo kontroverzno postrojenje .

Planom investicija za 2020. koji će se naredne sedmice naći pred odbornički saziv lokalnog parlamenta, predviđena je milionska svota samo za odvoz mulja.
"Za odvoz mulja sa postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i njegovo deponovanja u skladu sa međunarodnim standardima , kao i održavanje postrojenja predviđena su sredstva u izmosu od 1.400.000 eura", piše u nacrtu Plana investicija.


Podsjećamo da su se ljetos mještani bečićkog naselja Boreti žalili na nesnosan smrad koji se, naročito u večernjim satima, širio iz postrojenja, optužujući njemačku kompaniju da ne vrši odvoz mulja, već ga deponuje u blizini.

 

VEZANO: Specijalno tužilaštvo opet u WTE

PODIJELI

Tagged under