Print this page

Zbog porasta nivoa vode zatvorene dvije ulice u Kalimanju i šetalište u Donjoj Lastvi u Tivtu

U naseljima Kalimanj i Donja Lastva u Tivtu zabilježen je značajan porast nivoa mora pa voda pokriva Kalimanjsku ulicu, Ribarski put i šetalište Filipa Miloševića zbog čega su ove saobraćajnice zatvorene za saobraćaj a veliki broj plovila je ugrožen u lučici Kalimanj.

Opštinski tim za vanredne situacije odlučio je da u ovim ulicama, uz asistenciju Komunalne policije i Službe zaštite i spašavanja Tivat (SZS), do daljnjeg saobraćaj bude obustavljen a upućen je apel vlasnicima plovila u lučici Kalimanj da se hitno upute u lučicu kako bi započeli ispumpavanje vode, jer je veliki broj plovila već ugrožen. Građani se već odazivaju apelu i u lučici je u toku ispumpavanje vode iz plovila.



Prema riječima komandira SZS Zorana Barbića, u slučaju potrebe pripremljene su vreće sa pijeskom za priobalni dio ukoliko porast plimnog talasa bude značajnije nastavljen.

Pripadnici SZS, uz asistenciju drugih nadležnih službi i preduzeća, obilaze lokacije kojima prijeti ugrožavanje od porasta nivoa mora.



Putni pravac kotorski kružni tok – Radovići Luštica je prohodan za saobraćaj i pod mjerama je nadzora.

Na prostoru centralne i južne Crne Gore proglašen je crveni meteo alarm a obilne padavine se očekuju sve do poslije 22 časa.

PODIJELI