Počela sanacija plaže “Bijela vila”

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je preko izabranog ponuđača, preduzeća “Đokić group”iz Bara počelo radove na sanaciji jedne od najpopularnijih plaža u Herceg Novom – plaže “Bijela Vila” na Škveru (poznata kao bivša plaža “Boka”).


Tenderskom dokumentacijom i zaključenim ugovorom sa izvođačem, predviđeno je da se izvrši “presvlačenje” novog sloja armiranog betona na cijeloj površini plaže, odnosno na površini od oko 1.000m2, potom šalovanje, armiranje i betoniranje odlomljenih ugaonih djelova betona na dva mjesta na plaži. Takođe, biće učvršćena, sanirana i ofarbana metalna ograda na oba ulaza na plažu, sanirane otvorene rupe na ploči kabina, očišćenje kabine i postavljeni drveni zastori na ulazima. Na kraju će se raditi završno fasadno premazivanje kompletne fasade objekta, uključujući i postojeći čvrsti ugostiteljski objekat. U sklopu radova biće rekonstruisan i vraćen stari natpis sa imenom plaže.

 

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je za ovaj posao predvidjelo 29.500€, a radovi bi trebalo da budu završeni najkasnije za 20 dana.

Osim u funkciji kupališta, lokalitet “Bijela vila” u budućnosti može biti namjenjen za postavljanje info punkta Turističke organizacije Herceg Novi i druge turističke sadržaje za vrijeme ljetnje sezone.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja