Fakultet za turizam i hotelijerstvo nastavlja sa širenjem mreže međunarodnih partnera kroz projekte

Fakultet za turizam i hotelijerstvo Univerziteta Crne Gore  je pripremio Strategiju razvoja koja definiše razvojne prioritete fakulteta do 2024. godine sa posebnim fokusom na dalje unapređenje nastavnog procesa i naučnoistraživačkih kapaciteta.“Nastavljamo sa širenjem mreže međunarodnih partnera kroz međunarodne projekte, dualno obrazovanje, bilateralnu saradnju, doktorske studije, konferencije, i razmjenu studenata I zaposlenih kroz programe ERASMUS mobilnosti”, kazala je prorektorka za nastavu UCG i koordinator rada na Fakultetu prof. dr Đurđica Perović.

Ona je najavila da će u narednImageom periodu biti pojačane aktivnosti  na širenju mogućnosti praktične obuke za studente, u saradnji sa privredom, kao i da će se posebno unapređivati kapaciteti i mogućnosti dualnog obrazovanja.

“Istovremeno, Fakultet za turizam i hotelijerstvo nastavlja sa poboljšavanjem uslova za rad i učenje studenata kroz dalju rekonstrukciju i opremanje učionica i fakultetskih prostorija, posebno kroz nabavku savremene IT opreme, čime im se omogućava bolje iskustvo učenja na Univerzitetu“, ukazala je prorektorica Perović.

Posebno važan aspekt razvoja, dodala je prorektorica, jeste kontinuirano ulaganje nastavni kadar, saradnike i kreiranje budućih profesora iz turističke struke, čime će u potpunosti valorizovati potencijali novog nastavnog programa na FTH.

„FTH intenzivno radi na daljem povezivanju sa drugim jedinicama UCG, posebno kroz naučno-istraživačke projekte, a u cilju realizacije interdisciplinarnih kapaciteta koje turizam kao djelatnost pruža“, ističe prorektorica Perović.

Prema njenim riječima, Fakultet snažno, finansijski i tehnički, podržava aktivnosti i projekte Studentske organizacije, koja već dugi niz godina generiše mnogobrojne pozitivne efekte za studente, privredu i Univerzitet.

U toku je, navodi Perović, proces inoviranja master studija u obimu do 30ECTS kredita, kao i priprema strukture prijemnog ispita za studente master studije, koji će početi studije po novom modelu studiranja, u trajanju od četiri semestra, studijske 2020/21.

Ona je iskazala i očekivanje da će u tekućoj godini na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo boraviti kroz programe mobilnosti i inostrani student,  za koje će biti obezbijeđena nastava na engleskom jeziku.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja