Print this page

Lamelu C TQ Plaze mijenjaju za livadu preko puta

Vlada Crne Gore  dala je saglasnost Opštini Budva da preuzme u svoje vlasništvo zelenu parcelu u srcu grada od 2.947 kvadrata, a da zauzvrat tivatskoj kompaniji "Velja Voda Lux" koja je vlasnik zemlje, ustupi 4.891 kvadrata poslovno - stambenog prostora u kompoleksu TQ Plaza. Vlada je na sjednici, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, uoči nove godine razmotrila i prihvatila predlog Ministarstva finanisija koje je prethodno dalo saglasnost da se izvrši jedna od najvećih transakcija nekretnina vrijedna više od šest milion eura.


Gradonačelnik Budve Marko Carević je početkom oktobra prošle godine potpisao je protokol o razmjeni nekretnina sa predstavnicima firme Velja Voda Lux. Nakon dobijanja saglasnosti od strane Vlade, potrebno je da Skupština opštine Budve da zeleno svjetlo i da izvrši razmjena.


Prvi čovjek Budve je još u oktobru, nakon potpisivanja protokola kazao da  je namjera gradske uprave je da se sačuva zelena površina naspram TQ Plaze, kojim je gazdovala tivatska kompanija, a koja godinama unazada nije mogla da od strane lokalne uprave dobije saglasnost da gradi luksuzni kondo hotel sa pet zvjezdica.


Inače protokolom je predviđeno da tivatska kompanija postane vlasnik poslovno -stambenih prostora koji su procijenjeni na 6.685.527  eura, a Opštini Budva  će pripasti parcela , koja je procijenjena na 6.188. 700 eura. Titavska firma će razliku u vrijednosti od 496.827 eura uplatiti u optinski budžet.


Procjenu nekretnina u TQ Plazi uradila je komisija Uprave za nekretnine, dok je zemlju Velja Voda Lux, izvršio licencirani procjenjivač i sudski vještak Saša Zejak.
Još ranije iz Carevićeve administracije je saopšteno da im je namjera da je pretvore u park a ispod nje izgrade četvoroetažnu podzemnu garažu i time riješe nedostatajk parking mjesta u samom centru.

PODIJELI