Print this page

Predstava “PAD” u organizaciji JU “Grad teatar” Budva

U petak, 21. februara, sa početkom u 20 č. u “Crvenoj komuni” u Petrovcu će biti izvedena predstava “Pad”, u režiji Kokana Mladenovića.


“Kroz priču o smrti radnika, koji je pao sa poslednjeg sprata zgrade (radeći na gradilištu), u predstavi se analizira društvo, porodica i život u gradovima u Srbiji danas. Sa jedne strane su korporacijsko-politički dilovi u službi identitetske promjene grada kroz izgradnju elitističkih kompleksa I kondominijuma, dok su na drugoj strani radnici, koji se na neobezbijeđenim gradilištima, u teškim uslovima i nerijetko radu na crno bore za golu egzistenciju svojih porodica. Predstava ukazuje i na pogubni uticaj medija, koji učestvuju u forsiranju naručenih slika, lažne i bezbrižne budućnosti, koja pripada svima nama, a naročito mladima. U toj i takvoj medijskoj slici, smrt radnika je tek vijest koja brzo prelazi u statistiku koja se još brže zaboravlja”, navodi se u opisu predstave.

U predstavi igraju: Branislav Trifunović, Nina Nešković i Jelena Blagojević. Režiju potpisuje Kokan Mladenović, dramaturgiju Branislava Ilić, scenografiju Marija Kalabić, muziku Marko Grubić, video rad Goran Balaban, dok je kostimografiju uradila Andrijana Janković.

Cijena ulaznice je 5 €, a sve dodatne informacije možete dobiti pozivom na broj  033/ 402-935.

PODIJELI