Izrađeno prvo Idejno rješenje šetališta u Pržnom

Projekat će lokalnom stanovništvu biti predstavljen naredne nedjelje


U prostorijama projektantske kompanije d.o.o. „Civil Engineer“ u Podgorici održana prezentacija prvog Idejnog rješenja rekonstrukcije obalnog šetališta u budvanskom naselju Pržno. Prezentacija je bila namjenjena predstavnicima stručnih službi Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore .

Vodeći se projektnim zadatkom Idejno rješenje je obuhvatilo zahvat od zapadnog kraja hotelskog kompleksa "Maestral" do istočnog kraja plaže Pržno, ukupne dužine cca 270 metara i površine 1.420 m2. Predstavljen je vizuelni okvir šetališta sa predlogom popločavanja šetališta i potpornih zidova kamenom sive boje, potom predlozi rješenja za javnu rasvjetu, parkovski mobilijari i hortikulturu. Pri izradi Idejnog rješenja, posebna pažnja je posvećena očuvanju postojećeg ambijenta jednog od najljepših ribarskih naselja na primorju.

Nakon što su predstavnici Službe za uređnje i izgradnju morskog dobra dali stručne smjernice za planiranje pojedinih tehničkih rješenja, mještanima naselja Pržno i zainteresovanoj stručnoj javnosti Idejni projekat će biti prezentovan krajem naredne nedjelje.

Podsjećamo da je nakon sprovedenog postupka javne navake, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, krajem decebra 2019. godine zaključilo ugovor sa d.o.o. „Civil Engineer“ iz Podgorice za Izradu idejnog rješenja i Glavnog projekta za rekonstrukciju šetališta u Pržnom.

Ukupna vriednost projektovanja iznosi 9.200,00 eura, a JP za upravljanje morskim dobrom za 2020. godinu planiralo iznos od 95.000 € za prvu fazu uređenja (južni kraj šetališta).

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja