Kod Kliničkog centra Crne Gore šatori preventivno zbog korona virusa

Klinički centar Crne Gore je preventivno postavio šatore ispred Klinike za infektivne bolesti, i saopštio da je to učinjeno u sklopu pripreme za sprečavanje širenja korona virusa.

Uz upozorenje da nema mjesta panici, Klinički centar Crne Gore je naglasio da do danas u tom centru „nije dijagnostifikovan nijedan slučaj kod koga je potvrđeno prisustvo korona virusa“.

 

Napomenuli bi da je postavljanje šatora svjetski standard radi bolje prevencije i usporavanja mogućeg širenja virusa treba pozdraviti napore koje ovih dana sprovode medicinski radnici širom Crne Gore. Slike iz naslova su slike postavljenih medicinskih objekata pored bolnica širom svijeta.

Šatori u krugu Kliničkog centra u Podgorici ne bi se koristili za smještaj pacijenta, već isključivo za odlaganje infektivnog zaštitnog materijala, odnosno zaštitne opreme i na taj način danas je napravljena jedna simulacija, kazao je direktor KCCG Jevto Eraković. 

Dodao je će zdravstveni sistem nastaviti da prati situaciju, budući da je virus stigao blizu naših granica.

"To ne treba da nas brine, spremni smo u stručnom kadrovskom i prostornom kapacitetu, imamo odgovarajuću opremu", naveo je direktor KCCG.

 

Ranije ovog dana je, kako prenosi kotorski portal Bokanews, od Epidemiološke službe u kotorskoj bolnici indikovana pacijentkinja sa simptomima respiratorne infekcije, a koja je prethodno boravila u sjevernoj Italiji na području gdje postoji rizik od corona virusa.

Pacijentkinju je uzeo u obradu dežurni infektolog dr Aleksanda Zekić i u ovom trenutku se sprovode sve potrebne dijagnostičke i mjere liječenja. Nemamo još nikakvu potvrdu da li je ili ne riječ o ovom kokretnom oboljenju. Uzorci i brisevi pacijentkinje će biti poslati na dalju analizu u Institut za javno zdravlje, a u međuvremenu se kod nas preduzimaju sve protokolom za ovakve slučajeve, predviđene mjere

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja