U januaru bilo više gostiju nego lani

U Crnoj Gori u januaru 2020. godine, u kolektivnom smještaju (hoteli, odmarališta, pansioni, moteli, turistička naselja, hosteli i dr.), ostvareno je 0,9% više dolazaka turista u odnosu na januar 2019. godine. To je saopšteno iz MONSTAT-a

Broj ostvarenih noćenja viši je za 6,4% nego u istom mjesecu prošle godine. Od ukupnog broja noćenja u kolektivnom smještaju, 72,0% ostvarili su strani, a 28,0% noćenja ostvarili su domaći turisti.

U strukturi noćenja stranih turista, u januaru 2020. godine, najviše noćenja ostvarili su turisti iz Albanije (23,1%), Ruske Federacije (14,1%), Srbije (13,9%), Kine (5,2%), Hrvatske (4,6%), Italije (4,5%), SAD (4,5%), Turske (4,1%). Turisti iz ostalih zemalja ostvarili su 25,8% noćenja.

U strukturi noćenja po vrstama turističkih mjesta u januaru 2020. godine najviše noćenja ostvareno je u primorskim mjestima (46,1%), glavnom gradu (24,9%), planinskim mjestima (19,5%) i ostalim turističkim mjestima (9,5%).

foto: Jugoslav Belada

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja