Obilježen Dan OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“

Prigodnim kulturno-umjetničkim programom učenika Osnovne škole „Stefan Mitrov Ljubiša“ obilježen je dan ove vaspitno-obrazovne ustanove.

Prisutne je, u ime Opštine Budva, pozdravio predsjednik Opštine Marko Carević : “Osnovna škola Stefan Mitrov Ljubiša, sagrađena 1978. godine, najstarija je vaspitno-obrazovna ustanova u našem gradu. Njeno ime i značaj su od nezaobilazne važnosti za život našeg grada, za obrazovanje naših mladih i njihovu pripremu za dalje školovanje.

Ime je dobila po istaknutoj ličnosti u ovom kraju, čovjeku koji je čitav život proveo radeći „za dobro“ svog naroda, svog jezika, svoje kulture i svoje tradicije. Naš veliki budvanski pisac i političar zadužio je naš grad, i vijek i po nakon njegove smrti ova škola može biti ponosna što nosi njegovo ime.

Osnovna škola „Stefan Mitrov Ljubiša“ ima uspješnu saradnju sa Sekretarijatom za društvene djelatnosti Opštine Budva i drugim organima Opštine koji se nesebično trude da izađu u susret potrebama ove ustanove.

Uvjeravam vas da će Opština i dalje predano raditi da uslovi za vaše učenje u ovom hramu znanja budu što bolji i u skladu sa najvišim standardima.

U to ime, dozvolite da vam svima čestitam Dan škole i da istaknem veliko zadovoljstvo što sam u prilici da zajedno sa vama uživam u programu koji ste nam pripremili, zaključio je u svom obraćanju predsjednik Opštine”.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti