4.381 studenata na postdiplomskim i doktorskim studijama

U akademskoj 2019/2020. godini, na visokoškolskim ustanovama u Crnoj Gori 4 381 student je upisao postdiplomske i doktorske studije. To je juče saopštio MONSTAT.Postdiplomske studije upisalo je 4 288 studenata i to: specijalističke studije 3 173, magistarske studije 1 115. Od navedenog broja studenata, udio studentkinja je 57%, a studenata 43%.
Broj studenata upisanih na specijalističke studije u odnosu na prethodnu akademsku godinu povećan je za 12,9%. Od ukupnog broja upisanih studenata na specijalističke studije, na javnim visokoškolskim ustanovama upisano je 2 451 ili 77,2%, a na privatnim visokoškolskim ustanovama upisano je 722 ili 22,8%.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja