Hemijsko tretiranje palmi

Opština Budva objavila je javni poziv za izbor ponudjača za hemijsko tretiranje palmi nalivanjem. Oprediljeno je 14 hiljada eura. Ovo je nastavak aktivnosti na očuvanja ovog mediteranskog drveća, čiji je broj desetkovan “naletom” crvenog palminog surlaša.

“Tretiranje se sastoji od deset tretiranja naizmjeničnom primjenom organo-fosfornih insekticida (preparati na bazi aktivnih materija hlorpirifos, dimetoat); oksadiazini insekticida (preparat na bazi aktivne materije diflubenzuron).
Radove izvesti u ranim jutarnjim satima od 6 do 12 časova, a u periodu turističke sezone 5 do 9 časova”, navodi se u javnom pozivu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja