Obavještenje za putnike o mogućnosti unosa lijeka koji sadrži droge kao ličnu terapiju

U skladu sa članom 43 Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga (“Službeni list CG”, br.28/11 I br.35/13) lice koje prelazi državnu granicu može da posjeduje lijek koji sadrži drogu u količini potrebnoj za ličnu terapiju, za period od najviše 30 dana na osnovu potvrde (izvještaja) izabranog doktora ili doktora medicine specijaliste iz oblasti metalnog zdravlja.

Prilikom prelaska državne granice, ovo lice je dužno da posjeduje potvrdu (izvještaj) o neophodnosti lijeka. Potvrda o neophodnosti posjedovanja lijeka ne može biti starija od 90 dana.

 

Takođe, lice koje prelazi državnu granicu može da posjeduje lijek koji sadrži drogu u količini potrebnoj za terapiju životinje koja putuje sa njim, za period od najviše 30 dana na osnovu potvrde (izvještaja) doktora veterinarske medicine. Prilikom prelaska državne granice, ovo lice je dužno da posjeduje potvrdu (izvještaj) o neophodnosti posjedovanja lijeka namijenjen životinji koja putuje sa njim, koja ne može biti starija od 90 dana, i istu prijaviti carinskom organu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja